Sterilisatie en castratie

Het geeft heel veel voldoening om een hondenleven te redden. Tegelijkertijd houden we altijd in het achterhoofd dat er zo’n 3 miljoen zwerfhonden in Roemenie zijn. En daarom geven we de prioriteit aan het zoveel mogelijk steriliseren en castreren van de zwerfhonden. In de periode januari tot september 2015 hebben we geholpen met de sterilisatie van 50 honden. En omdat dit gedeelde projecten waren is dit aantal operaties door andere organisaties verdubbeld. Momenteel sponsoren we 23 operaties in een sterilisatie-marathon in Piatra Neamt. Tegen het eind van 2015 hopen we een honderdtal honden gesteriliseerd te hebben.

Voeren

Een andere manier van hulp is het voeren van de zwerfhonden. Daarbij proberen we meerdere organisaties te helpen, zonder een specifieke voorkeur. De vrijwilligers in Roemenie die hierbij betrokken zijn doen iets unieks: ze gaan de velden op, gaan op zoek naar honden langs snelwegen en in bossen die daar in de steek zijn gelaten. En ook honden op kerkhoven, in industriegebieden en andere plaatsen waar de dieren massaal worden gedumpt. In 2015 hebben we al 4000 kilogram voedsel gestuurd, en het jaar is nog niet eens voorbij!

Adoptie

Ook houden we ons op kleine schaal bezig met het herplaatsen van honden. We hebben tot dusver voor zo’n 30-tal dieren een nieuwe familie gevonden. En we zijn blij te melden dat we enkel positieve geluiden horen hierover van de adoptiefamilies.

Redding

Verder redden we soms honden van straat. Onze vrijwilligers die de zwerfhonden voeren komen soms dieren tegen in wanhopige situaties die direct hulp nodig hebben. Op deze manier hebben we moeders met pups gered vanuit het bos en vanuit industriegebieden, en voor hen families gevonden.

Wij bedanken alle sponsors die dit werk mogelijk maken. En we hopen in de toekomst meer mensen bewust te maken van de noodzaak om de Roemeense zwerhonden te steriliseren/castreren. Op de foto’s zijn enkele honden te zien die we te eten gaven, gesteriliseerd hebben en/of bij een familie hebben ondergebracht. We hopen ons werk in de komende jaren op deze manier te kunnen voortzetten.

2015 in cijfers..

0KG
4000 Kilo hondenvervoer naar Roemenië
0
Bijna 40 adopties
0
Castraties